Organisatie - Chirurgen Sint-truiden - Chirurgen in het Sint-Trudo Ziekenhuis te Sint Truiden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Organisatie - Chirurgen Sint-truiden

Dr. Paul Geyskens en Dr. Benoit Masereel zijn Algemeen Chirurgen van opleiding.
Dat betekent dat ze een brede algemene opleiding hebben genoten en dus in vele domeinen thuis zijn.
Dat blijkt ook uit de verschillende soorten ingrepen die verderop op deze website beschreven staan. Het accent ligt echter op de Maag-Darmheelkunde.
Zij hebben echter ook kennis van de Endocrinolgische Heelkunde ( bijnieren, … ), Huid- en Wekedelentumoren ( maligne melanomen, sarcomen, … ), poortcatheters etc. … .

De meerderheid van de ingrepen gebeurt laparoscopisch, ook wel ‘kijkoperaties’ genoemd. Elke chirurg heeft zijn specifieke interessedomeinen.
Het is dan ook logisch dat er regelmatig onderling overleg gepleegd wordt onder de chirurgen over die ‘moeilijkere gevallen’.
Ze kunnen ook steeds op elkanders assistentie rekenen in het operatiekwartier. Problemen worden gemeld bij overdracht van de wacht.
Verder kan de dienst Heelkunde ook rekenen op de waardevolle hulp van twee assistenten en een stagiair .

In principe wordt U geopereerd door de chirurg met wie U de ingreep hebt besproken. Het kan echter zijn dat U in specifieke omstandigheden door de collega chirurg wordt geopereerd.
Men zal trachten U daarover zo spoedig mogelijk te informeren en in principe ziet U de chirurg voor de ingreep opgestart wordt.
De opvolging op de verpleegafdeling gebeurt door de twee chirurgen. U wordt in principe na ontslag terug op de raadpleging gezien door de chirurg die U geopereerd heeft.
Specifieke keuze voor een chirurg dient tijdig en zonder schroom gemeld te worden en wordt altijd gerespecteerd.

Onze verpleegafdeling F2 Short Stay (paars) ligt op het tweede verdiep in de nieuwe frontvleugel en sluit op zaterdagmiddag 14h00.
Onze Hoofdverpleegkundige Fabienne Engelbos wordt bijgestaan door een jonge enthousiaste ploeg verpleegkundigen.
Onze verpleegafdeling I1 (oranje) ligt op het eerste verdiep in de nieuwe frontvleugel
Onze Hoofdverpleegkundige Nicky Hasevoets wordt bijgestaan door een jonge enthousiaste ploeg verpleegkundigen, stomaverpleegkundigen en wondzorgdeskundigen.
Zo nodig kunnen we rekenen op de hulp van diëtisten, kinesisten, logopedisten, psychologen, sociaal assitenten, etc. … .

De meeste patiënten worden preoperatief op de raadpleging gezien. Alle raadplegingen zijn op afspraak.
Deze raadpleging bevindt zicht op het tweede verdiep in de raadplegingblok.
U moet via de centrale ingang binnen komen. Indien U nog nooit geregistreerd werd in ons ziekenhuis dient U dit eerst te doen (inschrijvingen).
In het ander geval hoeft U zich voor ons niet in te schrijven.
U volgt de bruine pijlen naar de raadpleging, rechts van het centraal gebouw. U mag plaatsnemen in de wachtzaal alwaar U wordt geroepen door de chrirug.

Wij wensen Uw aandacht te vestigen op het feit dat beide chirurgen niet geconventioneerd zijn.

Het secretariaat Heelkunde bevindt zich aan de raadpleging. U wordt er in de voormiddag geholpen door onze secretaresse Mevr. Annemie Bonné.
Zij is echter de hele werkdag telefonisch bereikbaar.

De kleine ingrepen onder lokale verdoving worden uitgevoerd in het polyklinisch operatiekwartier op het eerste verdiep in Blok D.
U dient zich hiervoor steeds in te schrijven.
Kleine ingrepen onder algemene anesthesie worden uitgevoerd in daghospitaal opde vierde verdieping.

Dr. Bart Appeltans ( Jessaziekenhuis Hasselt ) neemt deel aan ons wachtsysteem Abdominale Heelkunde 's nachts en in het weekend .
Er is ook een intense samenwerking met het Jessa Ziekenhuis voor bijvoorbeeld leverchirurgie en TEM .

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu